Kiralama Koşulları

loading

KUR HESAPLA

Gizlilik Politikası Bilgilerin Kontrolü

Bu web sitesine sağlanan ya da bu web sitesi tarafından toplanan bütün kişisel bilgiler, şirket merkezi 19 Mayıs Mh. Gazi Berkay Sk. No:4/1 İç Kapı No:1 Şişli İstanbul  adresinde bulunan Gozz Araç Kiralama Hizmetleri LTD. ŞTİ. tarafından kontrol edilmektedir.


 Gozz  Hangi Verileri Toplamaktadır?

Rezervasyon Bilgileri: Araç kiralama hizmetlerinde rezervasyon yaptırırken, sizden adınızı, posta adresinizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi isteriz. Bu bilgiler, rezervasyon işlemlerinizi yapmamızda, talebinizle ilgili herhangi bir problem olması durumunda sizinle irtibata geçmemizde ya da alınan fiyat teklifleri ya da yapılan rezervasyonların elektronik onayını size göndermemizde yardımcı olmaktadır. Rezervasyon sırasında kira ücretini ödemeniz durumunda, ödemenizi alabilmemiz için ödeme kartı tipi, numarası ve son kullanma tarihini girmeniz istenecektir.

Çevrimiçi Hesap: Rezervasyon yaptığınızda, bir çevrimiçi hesap oluşturmanız için size olanak sağlayacağız. Kabul etmeniz durumunda, vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi müşteri veri tabanımızda saklayacağız. Bu, gelecekteki rezervasyon işlemlerinizi daha hızlı yapabilmenizi sağlayacaktır. Çevrimiçi hesabınızın silinmesi, dosyalarda tuttuğumuz kişisel verilerin silinmesine yol açmayacaktır. Hakkınızda tutmakta olduğumuz kişisel verilerinizi herhangi bir zamanda görebilir ve düzeltebilirsiniz, bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için lütfen, ‘Bilgilere Erişim ve Güncelleme’ bölümüne bakınız.

IP Adresi: Sitemizi ziyaret ettiğinizde IP adres bilgilerinizi toplarız. Bu sadece İnternet Servis Sağlayıcınızı (ISP) tanımlamakta olup hakkınızda kişisel herhangi bir bilgi içermemektedir. Bu bilgileri, site trafiğimizin kaynağını daha iyi anlamamıza yardımcı olması için kullanıyoruz.

Çerezler: Web sitemizde çerez teknolojisi kullanılmaktadır. Çerezler, bir web sitesi tarafından kullanıcının bilgisayarında saklanan şifrelenmiş metin dizileridir. Çerezler, web sitemizi ve hizmetlerimizi ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde kişiselleştirebilmemize ve size daha iyi çevrimiçi deneyimi sunmamıza olanak sağlar. Çerezler aynı zamanda, bilgilerimizi ihtiyaçlarınıza daha uygun ve daha kolay ulaşabileceğiniz bir şekilde düzenlememizde yardımcı olmak üzere, web sitemizdeki muhtelif sayfaların kullanımının ölçülmesinde kullanılmaktadır. Kullanmakta olduğumuz çerezler, “oturum” çerezleri ve “kalıcı” çerezler olarak adlandırılmaktadır. Bu siteyi yeniden gelen ziyaretçiler için kişiselleştirmek için çerezleri kullanabiliriz. Bu çerezler, sitenin çalışması açısından gerekli değildir. Ayrıca, konfigürasyonlarına bağlı olmak üzere, YouTube ya da Flickr gibi üçüncü taraf araçları tarafından çerez yüklenebilecektir. Bu siteyi kullanmak için çerezleri kabul etmeniz gerekmemektedir.
Oturum çerezleri geçicidir ve web sitemizden ayrılmanızın ardından otomatik olarak silinirler. Kalıcı çerezler ise siz silene kadar bilgisayarınızın sabit diskinde kalmaya devam edecektir. Çerezleri, başka siteleri ziyaretinizle ilgili bilgi toplamak ya da web sitemizle olan işlemlerinizde bize kendi isteğinizle temin ettiklerinizin dışında hakkınızda kişiyi tanımlayan bilgileri tespit etmek için kullanmıyoruz. Çerezler, bilgisayarınıza, programlarınıza ya da bilgisayar dosyalarına zarar vermemektedir.
Gozz Verilerinizi Nasıl Kullanıyor?

Bilgilerin Paylaşılması
Gozz, kişisel bilgilerinizi, pazarlama amaçları doğrultusunda, Gozz ağı üyesi olmayan hiçbir şirketle asla paylaşmayacaktır. Bazı zamanlarda, araç kiralama hizmetlerimizle ilgili olarak, kişisel bilgilerinizi de içerebilecek olan, araç teslim alma yeri/ hasarlara yönelik kanıtlar gibi bilgileri (Avrupa’da ya da dışında bulunan) başka şirketlerle paylaşacağız. Kişisel bilgileriniz, tarafınızdan onay verilmedikçe, başka amaçlar doğrultusunda kullanılmayacaktır.

Gozz Çevrimiçi Yarışmaları
Sitemizde sunmakta olduğumuz herhangi bir yarışmaya katılmanız durumunda, gerekmesi durumunda size bildirimde bulunabilmemiz için belirli kişisel bilgileri girmeniz istenecektir. Her bir yarışmanın kesin şart ve koşulları ile kuralları, zamanında yayınlanacak olup farklılık gösterebilecektir. Üçüncü bir taraf yoluyla ödül sunulması durumunda, ödüllerin dağıtılmasını kolaylaştırmak için, bilgilerinizi ilgili üçüncü tarafa açıklamak zorunda kalabiliriz.

Gozz Çevrimiçi Anketleri
Çevrimiçi anketine katıldığınızda, yaş ya da gelir gibi belirli kişisel bilgilerinizi vermeniz istenebilecektir. Talep edilen bilgilerin temin edilmesi tamamen tercihinize bağlıdır. Anket sonuçları sadece müşterilerimiz için Gozz araç kiralama deneyiminin iyileştirmesi için kullanılacak olup başka amaçlar doğrultusunda değerlendirilmeyecektir.


Gozz Verilerinizi Nasıl Koruyor?
Rezervasyon yaptırdığınızda istenen kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerinizi korumak için Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifreleme teknolojisi kullanılmaktadır.Müşteri profilinizin bir parçası olarak tutmakta olduğumuz bütün kişisel bilgiler, fiziksel ve teknolojik güvenlik kontrolleri ile prosedürlerinin uygulandığı bir veri tabanında muhafaza edilmektedir.Web sitemizdeki kredi kartı bilgilerinizin ya da rezervasyonlarınızın görüntülenmesi, değiştirilmesi ya da silinmesi sırasında, kredi kartı numaranızın sadece son 4 hanesi gösterilecektir.


Veri Güvenliği Taahhüdümüz
Kişisel bilgilerinizin güvenliği biçim için önemlidir. Kayıt ya da rezervasyon süreci sırasında hassas bilgileri (ödeme kartı numaranız gibi) girdiğinizde, bu bilgileri güvenlik soket katmanı (SSL) teknolojisi kullanarak şifreliyoruz. Gerek aktarım sırasında gerekse teslim almamızın ardından tarafımıza sunulan kişiyi tanımlayan bilgiler ve kişisel verileri korumak için genel kabul gören endüstri standartlarını takip ediyoruz. İnternet üzerindeki hiçbir aktarım yöntemi ya da elektronik depolama yöntemi %100 güvenli değildir; bundan dolayı kişisel bilgilerinizi korumak için ticari açıdan makul bütün yöntemleri kullanmak için çaba göstermekle birlikte, mutlak güvenliği garanti edemeyiz. Bundan dolayı, söz konusu alan bilhassa bu amaç doğrultusunda işaretlenmedikçe, web sitelerimiz üzerindeki alanlara ödeme kartı numarası girmemenizi rica ediyoruz.


Bilgilere Erişim ve Güncelleme
Hakkınızda tutulan bilgileri herhangi bir zamanda görebilir ve bilgilerinizi güncel tutmak için gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi görmek için lütfen, adınız ve adresiniz ile sürücü belgesi numaranızı ya da doğum tarihinizi (doğrulama için) belirtmek suretiyle şu adresi ziyaret edin: info@gozz.com.tr

E-posta Haber Bülteni Aboneliği
E-posta haber bültenimiz, fiyatlar, teklifler, ürünler, hizmetler ve yarışmalar hakkında abonelere en son bilgileri sunmaktadır. Sadece, üyeliği kabul etmiş olan kullanıcılarımıza haber bülteni göndereceğiz.


Haber bültenlerimizi almayı kabul ettiğinizde, sadece e-posta adresi bilgilerinizi isteriz. Zaman içerisinde, hakkınızda ilave kişisel bilgiler isteyebiliriz. Bu bilgilerin temin edilmesi tamamen sizin tercihinize bağlıdır ve sizinle ilgili bilgiler verilebilmesi için haber bülteni içeriğinin kişiselleştirilmesi için kullanılacaktır.


Aboneliğinizi istediğiniz zaman sona erdirebilirsiniz; gönderdiğimiz haber bültenleri üzerinden ya da info@gozz.com.tr  adresinden bizimle irtibata geçerek bunu yapabilirsiniz. Bu gizlilik politikası, gozz.com.tr sitesi için uygulanmaktadır, Gozz bayilerinin web sitelerinin kendi gizlilik politikaları bulunabilecektir. Ziyaretçilerimizin mahremiyetine saygı duyuyoruz. Sadece, talep ettiğiniz bilgilerin, hizmetlerin ya da yardımın sunulması için gerekli kişisel bilgileri topluyoruz.

Otomatik olarak topladığımız bilgiler
Gezinmek, okumak ya da araç kiralama rezervasyonu yapmak için web sitemizi ziyaret etmeniz durumunda:
•Web tarayıcınız otomatik olarak, örneğin aşağıda gösterilen bilgileri bize gönderecektir (ve biz de söz konusu bilgileri muhafaza edebiliriz):
•internete eriştiğiniz internet alan adı (örneğin: ticari bir internet hizmet sağlayıcı kullanmanız durumunda, HizmetSağlayıcınız.com ya da okulunuzdan bir internet hesabı kullanmanız durumunda Okulunuz.edu);
•kullanmakta olduğunuz bilgisayarın İnternet Protokolü adresi;
•kullanmakta olduğunuz tarayıcı yazılımı ve işletim sistemi;
•sitemize erişim tarihi ve saatiniz ve
•doğrudan sitemize bağlandığınız sitenin internet adresi.
•Bu bilgileri, örneğin sitemizin farklı bölümlerine giren ziyaretçilerin sayısının tespit edilmesi, sitenin doğru çalışmasının sağlanması ve sitemizin daha ulaşılabilir ve faydalı olması amaçlarıyla bu siteyi sürdürmemizde faydalı olması için kullanıyoruz.
•Bu bilgileri, site güvenliği ve resmi güvenlik amaçları dışında, kişilerin tespit edilmesi için kullanmayacağız.
•Sitemizi ziyaret ettiğinizde, bu şekilde bilgileri sağlamayı tercih etmediğiniz sürece, hakkınızda kişiyi tanımlayan bilgiler toplamayacağız.

Topladığımız diğer bilgiler
Çevrimiçi formları kullanırken kendinizi tanımlamayı seçmeniz (ya da diğer şekillerde bize kişisel bilgilerinizi vermeniz) durumunda:
•Adınız, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon bilgileriniz ile bize temin ettiğiniz diğer bilgiler gibi kişiyi tanımlayan bilgiler toplayacağız (ve bu bilgileri muhafaza edebiliriz). Bu bilgileri, taleplerinizi karşılamak için kullanacağız ve aynı zamanda size daha sonra ilave bilgiler vermek için de kullanabiliriz. Bu bilgileri, bu gizlilik politikasında açıkça belirtilmedikçe, üçüncü taraflar açıklamayacağız.
•Bilgi, hizmet ya da yardım talebinde bulunmanız durumunda, kişisel bilgilerinizi söz konusu talebinizi karşılamak üzere uygun gördüğümüz üçüncü taraflara açıklayabiliriz. Bize bilgi verdiğiniz anda söz konusu bilgileri üçüncü taraflara açıklamamızı istemediğinizi belirtmeniz durumunda, bu isteğinizi yerine getireceğiz. Ancak, söz konusu bilgileri vermemeniz durumunda, talebinizi yerine getirmemiz imkansız hale gelebilecektir.
•Yasalarla ilgili bir konu olması durumunda, bilgilerinizi uygun gördüğümüz yasa uygulama kurumlarına açıklayabiliriz.

Bilgilerinizi Ne Kadar Süre Tutuyoruz?
Toplamış olduğumuz bilgileri sınırsız bir süreyle tutabiliriz.

Güvenlik
Özellikle e-posta olmak üzere, elektronik haberleşme müdahaleler karşı her zaman güvenli olmayabilecektir. Lütfen hassas verileri (örneğin: banka hesap numarası ya da kredi kartı numarası) web formu yoluyla bize göndermeyin.

Google Analytics
Bu sitenin kullanımı hakkında bilgi toplamak için “Google Analytics” adında bir aracı kullanıyoruz. Google Analytics, kullanıcıların bu siteyi hangi sıklıkta ziyaret ettikleri, hangi sayfaları ziyaret ettikleri ve bu siteye gelmeden önce hangi siteleri kullandıkları gibi bilgileri toplamaktadır. Google Analytics aracından aldığımız bu bilgileri sadece bu sitenin iyileştirilmesi için kullanıyoruz. Google Analytics, adınızı ya da diğer kimlik belirleyici bilgileri değil, sadece bu siteyi ziyaret ettiğiniz tarihte size atanan IP adresini toplamaktadır. Google Analytics yoluyla toplanan bilgilerle kişiyi tanımlayan bilgileri bir arada kullanmıyoruz. Google Analytics tarafından bu siteyi yeniden ziyaret ettiğinizde sizi belirli bir kullanıcı olarak tespit etmek üzere web tarayıcınıza kalıcı bir çerez yerleştirmekle birlikte, bu çerez Google’dan başkası tarafından kullanılamamaktadır. Google’ın Google Analytics yoluyla bu siteyi ziyaretleriniz hakkında toplanan bilgileri kullanması ve paylaşması, Google Analytics Kullanım Şartları ve Google Gizlilik Politikası uyarınca tarayıcınız üzerinde çerezleri devre dışı bırakmak suretiyle kısıtlanabilecektir..

Bu Politikadaki Değişiklikler
Bu gizlilik politikasındaki bütün değişiklikler her zaman web sitemizin bu sayfasında yayınlanacaktır.
Hakkınızda tutmakta olduğumuz bilgilerin yanlış ya da eksik olduğunu düşünüyorsanız, lütfen en kısa süre içerisinde posta ya da e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz: Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ. 19 Mayıs Mh. Gazi Berkay Sk. No:4/1 İç Kapı No:1 Şişli İstanbul. Yanlış olduğu tespit edilen bütün bilgileri derhal düzelteceğiz.


Çerez Politikası
Gizlilik Beyanı: Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?
“Çerezler, bazı web sitelerini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza yerleştirilen çok küçük metin dosyalarıdır.
Çerezleri, kullanıcı deneyiminizi geliştirmek, alışveriş sepeti içeriklerini takip etmek ve sipariş sürecinin hangi aşamasında bulunduğunuzu hatırlamak amacıyla bilgisayarınızın tespit edilmesinde yardım sağlanması için kullanıyoruz.
Bilgisayarınızda saklanan bütün çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz, ancak bu, web sitemizin uygun çalışmasını durdurabilecektir.
Aşağıda gösterilen hususlar web sitemizin çalışması açısından kesinlikle gereklidir.
Bu Web Sitesi:
•Alışveriş sepetinizde nelerin bulunduğunu hatırlayacaktır (araç kiralama süreci)
•Sipariş sürecinin hangi aşamasında bulunduğunuzu hatırlayacaktır
•Oturum açtığınızı ve oturumunuzun güvenli olduğunu hatırlayacaktır. Bir siparişi tamamlamak için oturum açmalısınız.
Aşağıda gösterilen hususlar Kesinlikle Gerekli olmamakla birlikte en iyi kullanıcı deneyimini sağlamamızda ve en çok hangi sayfalara ilgili duyduğunuzu (isimsiz bir şekilde) anlamamızda bize yardımcı olmaktadır.
Fonksiyonel Çerezler
Bu Web Sitesi:
•Google Analytics yoluyla ziyaret ettiğiniz sayfaları izleyecektir.
Hedefli Çerezler
Bu Web Sitesi:
•Sayfaları Facebook, Twitter vs. gibi sosyal ağlarla paylaşmanız olanak sağlayacaktır.
Bu Web Sitesi:
•Kişisel bilgileri üçüncü taraflarla paylaşmayacaktır.




Şartlar ve Koşullar
•Gozz Araç Kiralama Hiz. Ltd. Şti. Şartlar ve koşullar 2020
 
Ücretlendirme
Ücretlendirme günlük olarak yapılır (24 saatlik dönemler olarak)
Verilen tüm fiyatlar Türk Lirası (TL) cinsindendir.
 
Fiyatlara aşağıdakiler dahildir
Üçüncü şahıs sorumluluğu (SLI (Ek sorumluluk sigortası))
İhtiyari mali mesuliyet (CDW)
Hırsızlık Güvencesi (TW)
Yol yardımı
KDV (%18) ve Yerel Vergiler
Havaalanı vergisi
Yol vergisi           
 
Fiyatlara aşağıdakiler dahil değildir
Genç sürücü ilave ücreti
Muafiyetsiz kiralama
İsteğe bağlı ekstralar
               
Sürücü Yaşı Gereksinimleri
Asgari/Azami yaş:  21 ile 85 arası
Genç sürücü ilave ücreti: 125 TL/gün
Genç sürücü ilave ücreti, Premium, Premium Elite ve Lux gruplar (Premium-Lüks kategoriler) dışındaki tüm gruplar için 21-24 yaş arası sürücüler için geçerlidir: Asgari yaş 24'tür ve 24-27 yaş arası sürücüler için ilave ücret uygulanır.
Yaşlı sürücü ilave ücreti: YOK
 
Sürücü belgesi gereksinimleri
Kiracı ve sürücü geçerli birer sürücü belgesine sahip olmalıdırlar.
Ekonomi grupları için sürücü belgesi en az 1 yıllık olmalı ve check-in işleminden en az 30 gün sonrasına kadar geçerliliğini korumalıdır. Sürücü belgesi sahiplerinin bir de fotoğraflı kimlik belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.
Kompakt, Standard, Orta sınıf ve SUV (sportif arazi aracı) araç grupları için en az 3 yıllık olan ve check-in işleminden en az 30 gün sonrasına kadar geçerliliğini koruyacak olan bir sürücü belgesine ihtiyaç vardır. Sürücü belgesi sahiplerinin bir de fotoğraflı kimlik belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.
Premium, Premium Elite ve Lux gruplarını kiralamak isteyen sürücüler, en az 5 yıllık sürücü belgelerine sahip olmalıdırlar ve söz konusu ehliyet, check-in işleminden en az 30 gün sonrasına kadar geçerliliğini korumalıdır. Sürücü belgesi sahiplerinin bir de fotoğraflı kimlik belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.
Sürücü belgelerinin kabul edilmesinde sınırlamalar vardır. Sürücü belgeleri, İngiliz, Latin harflerle yazılmış olmalıdır.
Sürücü belgesi İngiliz, Latin veya Kiril harflerle yazılı değil ise, Uluslararası Sürücü belgesi gerekli olacaktır.
Türk vatandaşlarının sürücü belgelerini ve ulusal kimlik belgesini ibraz etmeleri zorunludur. Bu kişiler, kiralamaya hak kazanabilmek için, geçmeleri gereken bir kredi kontrolüne tabi olacaktır, minimum 1101 ve 1701 olması gereken kredi notu araç gruplarına göre değişiklik göstermektedir. Uluslararası Sürücü belgesi programına katılmayan ülkelerde yaşayan müşteriler, sürücü belgeleri ile birlikte belgenin resmi makamlarca onaylanmış bir tercümesini de ibraz edebilirler.
Tüm sürücüler, fotoğraflı kimlik belgesi de dahil olmak üzere, sürücü belgelerinin geçerli birer kopyasını teslim etmelidirler.
Herhangi bir müşterinin, yukarıda belirtilen gerekli belgeler olmadan kiralama ofisine gelmesi durumunda, rezervasyon iptal edilecektir. Bu durumlarda geri ödeme yapılmayacaktır.
Lütfen ülkeye giriş mührünü taşıyan pasaportunuzu ibraz etmenizin isteneceğini de unutmayınız..
 
Sıfır Hasar Ödemesi Yeterliliği ve Gereksinimleri
Bir kaza olması halinde veya aracın hasar görmesi durumunda, müşterinin bir polis raporu alması gereklidir, bununla birlikte, aracı Gozz'a iade etmeden önce, diğer aracın sürücüsü ile bir sözleşme raporu oluşturulması da gereklidir.
Aşağıdaki geçerli belgeler de gerekli olacaktır:
Diğer aracın ruhsatının fotokopisi veya fotoğrafı
Diğer aracın sigorta belgelerinin fotokopisi veya fotoğrafı
Diğer araç sürücüsünün sürücü belgesinin fotokopisi veya fotoğrafı
Kazaya karışan araçları ve kazayı gösteren fotoğraflar.
 
Gozz, müşterinin başvurusunun ardından, bu süreçlerle ilgili bilgi verecek ve yardım sunacaktır ve araçta hasar oluşması durumunda nasıl ilerlenmesi gerektiğine dair dokümantasyon ve rehberlik sağlayacaktır.
 
Ek Sürücüler
Ek sürücülere izin verilmektedir.
 
Kredi Kartı ve Teminatlar

Araç grubu Kredi Kartı Teminat miktarı (TL) Senet
Ekonomi     TEK              500  Yok
Orta Sınıf     TEK              750  Yok
SUV -Kompakt     TEK             2000  Yok
Premium     ÇİFT             5000  Var
Premium Elite     ÇİFT             7500  Var
Lux     ÇİFT            10000  Var
    
Sigorta kapsamı
 Kaza hasarından feragat (CDW) : KDV dahil
Kiracı ve tanımlanmış ek sürücülerin kira süresi içerisinde kaza olması durumunda kiralayanın ve sigorta şirketinin çıkarlarını korumak için gerekli belgeleri eksiksiz sağlaması gerekmektedir.
 
Hırsızlık güvencesi (TW): KDV dahil
Kiracı, aracın her türlü güvenliğini sağlayacak biçimde kapalı ve kilitli olarak park etmekte yükümlüdür. Aracın çalınması durumunda hırsızlık güvencesinden faydalanabilmek için; ruhsat ve anahtarları iade ederek gerekli önlemleri aldığını ve ilgili emniyet makamlarına gerekli başvuruları yaptığını kanıtlamakta mükelleftir. Aksi takdirde Kiracı kasko kapsamına dahil edilmeyen ve sigorta şirketi tarafından zarar ödemesi yapılmayan durumlarda aracın güncel satın alma bedelini ve diğer zararları ödemekte yükümlüdür.

Basic
Muafiyet bedeli
Teminat tutarı (500 TRL -  2000 TRL gruba göre değişir)
Teslim alındığı gibi
400 km gün başı kiralama limiti
İade edilemez
Değiştirilemez
 
Mini Güvence
Muafiyet bedeli
Teminat tutarı (500 TRL -  2000 TRL gruba göre değişir)
Teslim alındığı gibi
400 km gün başı kiralama limiti
Mini hasar güvencesi dahil
İade edilemez
Değiştirilemez
 
Tam Güvence
Muafiyet bedeli
Teminat tutarı
Alındığı gibi
400 kilometre
Şartlar ve Koşullarda bildirilen iade koşulları
Bir adet hediye sigorta veya ürün
Cam ve lastik güvencesi
Güvence kapsamı
 
Mini güvence
Mini Güvence, tek lastik ve camlarda oluşabilecek hasarları ve 1000 TL'ye kadar olan diğer hasarları kapsayan bir güvence seçeneğidir. Hasar, aracın ikiden fazla parçasında olmamalıdır. Müşteriler check-in sırasında bir beyanname yazmalıdırlar. Sadece tek taraflı kazalarda geçerlidir.

Araç grupları Günlük ücret
   Tümü         35 TL

Süper mini güvence
Super Mini Güvence, rapor vermeye gerek olmaksızın, tek lastik ve camlara gelebilecek hasarları ve 2000 TL'ye kadar olan diğer hasarları kapsar. Hasar, aracın ikiden fazla parçasında olmamalıdır. Müşteriler check-in sırasında bir beyanname yazmalıdır. Sadece tek taraflı kazalarda geçerlidir.
 
Araç grupları Günlük ücret
   Tümü         55 TL

Ferdi Kaza Güvencesi (PAI)
Yaralanma veya ölüm durumlarında, bu sigorta 300.000 TL tazminat sunmaktadır.
 
Araç grupları Günlük ücret
   Tümü         25 TL

Süper Güvence paketi
Süper Güvence Paketi, Mini Güvence, Süper Sorumluluk ve Ferdi Kaza Güvencesi bir araya getirir.

Araç grupları Günlük ücret
   Tümü         75 TL

Üçüncü şahıs sorumluluğu (SLI (Ek sorumluluk güvencesi)): KDV dahil
Lastiklerin, ön camların, pencerelerin ve şasinin hasar görmesi veya kaybolmasından sorumlu tutulabilirsiniz.
Lütfen varışta araç kiralama acentesine danışınız. Eğer üçüncü bir taraftan fazla harcamanın geri ödemesi için sigorta satın aldıysanız, araç kiralama acentesinin depozito işlemini yetkilendirmesi için kredi kartı sahibinin kendisinin, kredi kartını kiralama masasına ibraz etmesi gerekecektir.
 
Üçüncü Şahıs Sorumluluğu fiyatlara dahildir ve can veya mal yaralanmalarında/kayıplarında 30.000 TL ile sınırlıdır.

Süper Sorumluluk Güvencesi
Can veya mal yaralanmaları/kayıplarına karşı olan kapsamı 30.000 TL’den 500.000 TL’ye yükseltir.
 
Araç grupları Günlük ücret
   Tümü         30 TL

Özel Ekipman / İsteğe bağlı ekstralar
Tüm isteğe bağlı ekstralar haber verilmeden fiyat değişikliklerine tabi olabilir; Ek olarak, isteğe bağlı ekstraların sağlanabilmesi, müsaitlik durumuna bağlıdır.
 
Ücretler:
Havaalanı ücreti ve yerel vergiler fiyata dahildir.
Tek yönlü kiralamaya izin verilir.
 
Yakıt politikası
Adil Yakıt politikamız mevcuttur; Müşterilerimizden, aracı bizden aldıkları esnada deposunda olan yakıt miktarı kadar yakıtla bize teslim etmelerini bekleriz. Eksik yakıt, litre bazında ücretlendirilecektir (günlük seviyeden) ve ek olarak %25 ekstra ücret alınacaktır (yakıt ikmal ücreti).
Aracınız size deposunda yakıtla birlikte teslim edilecektir. Yakıt masraflarını ödememek için yaklaşık olarak aynı seviyede yakıtla birlikte iade etmeniz gerekecektir. Aracınızı aynı miktarda yakıtla iade ettiğinizde, hesabınıza iade edilecek olan bir “yakıt depozitosunu”, kredi kartınızdan bloke etmemiz gerekebilir. Geri döndüğünüzde eksik yakıt ücretlendirilecektir. Kiralama acentesi tarafından kesilen litre başına yakıt ücreti, normal benzin istasyonlarındaki fiyatlardan önemli ölçüde daha yüksek olabilir. Yakıt ücretleri, ücret detaylarının üst kısmında aksi belirtilmedikçe kiralama ofisine ödenebilir.
 
KM saati (kat edilen mesafe) politikası
Kiralama başına azami 3000 km’ye izin verilir. Kiralama başına azami kilometre aşılır ise kilometre aşım bedeli tahsil edilir.
 
Sınır geçiş politikası
İzin verilmez
 
Ödeme şekli
Kabul Edilen Ödeme Yöntemleri
Sadece kredi kartı ödemeleri kabul edilir.
Depozito ve ödeme için kabul edilen kartlar: American Express, MasterCard ve Visa
Depozito ve ödeme için kabul edilmeyen kartlar: Ön ödemeli kredi kartları, Yemek kartları, Lazer, Maestro, banka kartı veya Switch kartları
Kartınızdan, rezervasyonun geçerli olduğu süre boyunca bir miktar depozito bloke edilecektir.
Kredi kart(lar)ı, birincil sürücü adına olmalıdır.
Depozito miktarını karşılamak için yeterince limitiniz olduğundan emin olunuz.
Geçerli bir kredi kartı sunamamanız veya kredi kartı limitinizin eksik olması durumunda, araç kiralama acentesi aracı size teslim etmeyi reddedebilir. Bu gibi durumlarda, ödenen ücretler geri alınamaz.
 
Kabul edilecek kimlik belgeleri
Geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesi (giriş mührü olan pasaport veya ulusal kimlik belgesi).
 
Araç Grubu / Modeli
Araçlarımız, rezervasyon netliği için ACRISS kodları kullanılarak gruplara ayrılmıştır. Grup kodu, araç görüntüsünün sağ alt kısmında ve sol üstteki açıklamada belirtilmiştir. Grup kodu rezervasyonunuzda da yazacaktır. Aksi belirtilmedikçe rezervasyonlar belirli bir model için değil, bir grup kodu için onaylanır. Garantili bir model grubu rezerve edilmedikçe belirli bir marka/model veya yakıt türündeki aracı garanti edemiyoruz.
Herhangi bir belgede gösterilen araç sadece rehberlik etmek amaçlıdır ve kendi takdirimize bağlı olarak alternatif, benzer veya daha iyi bir araç ile değiştirilebilir.
 
Aracın durumu
Araçlar, teslim alındıkları durumlarındaki gibi olacak biçimde, aynı koşullarda iade noktalarına bırakılmalıdırlar. Aracın teslim alınması öncesinde tamamen kontrol edildiğinden emin olmak, kiraya verenin sorumluluğundadır.
Araç kendi sorumluluğu altındayken, müşteri, aracın yola elverişliliğini sağlama sorumluluğunu kabul eder ve gereksiz masraf/hasarlardan kaçınmak için iyileştirici önlemler almayı kabul eder. Bu, önceden izin verilmiş ise, aracı korumak için yağ seviyelerini, lastik basınçlarını ve diğer makul aksiyonların alınmasını içermektedir. Maliyetler, yalnızca kiralama şubesinden önceden izin alınmış ise genellikle karşılanacaktır.
Kiracı aracı temiz bir durumda iade etmelidir (normal aşınma ve yıpranma kabul edilebilirdir.). Araç, iadesi esnasında, aşırı kirlenmişse veya koltuklarda, koltuk döşemelerinde veya halılarda hasar varsa, detaylı temizlik için ek bir ücret alınacaktır. Bu ücret, iade edildiğinde, aracın mevcut durumuna bağlı olacaktır.
Aracın alabileceği herhangi bir hasar, normal çalışma saatleri dışında iade edilmiş ise, personelimiz aracı kontrol edene kadar kiraya verenin sorumluluğundadır.
 
Kupon
Kuponunuzun basılı bir versiyonu, kiralama masasına vardığınızda elinizde hazır bulunmalıdır. Kuponun ibraz edilmemesi, araç kiralama acentesinin sizi mevcut yerel fiyatlar üzerinden ücretlendirmesine sebep olabilir. Lütfen dikkat: Aracın teslim alınması esnasında kuponun yerel acenteye sunulmadığı kiralamalarda alınabilecek ekstra ücretlerden sorumlu değiliz. Gerekli belgeleri sunmazsanız, belgeler geçerli değilse veya kredi kartınızda yeterli limitiniz yoksa, araç kiralama acentesi aracı teslim etmeyi reddedebilir ve bu durumda ödenmiş ücretler iade edilmez.
 
Aracın detaylı temizliği
Gozz' a ait tüm araçlarda sigara içmek yasaktır. Araç içinde sigara içtiyseniz veya sigara içilmesine izin verdiyseniz, ek ücretler ödemeniz gerekebilir.
Sigara (ya da puro) dumanı / külü sebebi ile oluşan herhangi bir kirin ortadan kaldırılabilmesi için vergiler dahil en az 500 TL tutarındaki bir meblağ alınabilecektir. 
Araçlarımızda evcil hayvan politikamız:
Kapalı bir muhafaza içerisinde olmadıkları sürece araçlarımızda hayvan taşınmamasını talep ediyoruz. Hayvan taşımacılığı nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kirlenmeyi temizlemek için ekstra bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bu hususta ödemeniz gerekecek olan ücret vergiler dahil en az 500 TL olacaktır.
 
Açılış saatleri
Kiralama/varış/çıkış saatlerinize (araç teslim alma, araç iade vb.) denk gelecek biçimde uygulanan açılış saatlerimiz için lütfen www.gozz.com.tr adresini ziyaret ediniz.
Lütfen her zaman önce kontrol ediniz, ofisimiz, milli veya resmi tatillerde araç alım/iadesi için kapalı olabilir.
 
Çalışma saatleri dışında araç teslimatı/iadesi
İzin verilmez.
 
Gecikmeli iade / No Show politikası
Bir müşterinin uçuşlarında gecikmelerin yaşanması durumunda, müşteri normalde gelmesi gereken saatten bir saat geç gelse dahi, eğer geciken uçuşun uçuş kodunu belgeleyebilirse gecikme ücreti alınmaz. Uçuş kodu verilemez ise, ofis önceden bildirmeksizin kapanabilir. Rezervasyonun iptal koruması satın alınmış olsa dahi, kiralamanın başladığı tarih itibarı ile, normalden erken iadeler, geç teslimatlar, no show ya da iptaller durumunda geri ödeme yapılmayacaktır.
Kira uzatmaları
Lütfen kiralamayı uzatmanın her zaman mümkün olamayabileceğini unutmayınız. Kiralama şubesi kiralama süresini uzatmayı kabul ettiğinde, kiralama ücreti, asıl rezervasyon fiyatından daha yüksek veya daha düşük olabilecek olan geçerli fiyattan tahsil edilecektir.
               
Erken İade / Kullanılmayan Kiralama Günleri
Kiralama başlangıç tarihinden sonra, erken iadeler, geç teslimatlar, no showlar ya da iptaller olduğunda iade (kısmi ya da tam) yapılmaz.
 
Kayıp anahtarlar
Anahtarlar kaybolduğunda veya hasar gördüğünde Gozz sizden ücret talep edecektir. Bir aracın çalınması ve anahtarların kiralama ofisine teslim edilmemesi durumunda, bunun kiralayanın ihmalkarlığı sonucu gerçekleştiği kabul edilecektir. Kayıp anahtarlar ihmal olarak kabul edilir ve munzam mesuliyet veya risk azaltma paketleri kapsamında sayılmaz. Sürücüler, kurtarma, kullanım kaybı ve onarım ile ilgili tüm masraflardan sorumlu olacaktır. Bu liste ayrıntılı değildir.
 
Para Cezaları, Cezalar ve İdari Ücretler
Herhangi bir park cezası ve trafik ihlalinin masraflarını karşılamak kiracının sorumluluğundadır. Para cezaları veya trafik ihlalleri meydana geldiğinde ve cezaların ödenmesine Gozz'un müdahil olması halinde, müşteriden %30'luk bir idari ücret tahsil edilecektir.
 
Araçların geç iadesi
Gecikme 120 dakika ve üzeri olduğunda, ekstra bir kiralama günü ücretini de ödemeniz gerekir. Tüm araç grupları için bu geçerlidir.
Ödemesiz gecikme süresi: 2 saat
 
Değişiklikler
Rezervasyon değişiklikleri, kiralamanızın başlamasından en az 24 saat önce yazılı olarak, faks veya e-posta yolu ile talep edilmelidir. Lütfen telefonda yapılan değişikliklerinin kabul edilmeyeceğini unutmayınız. Değişiklik talebinizin kabul edileceği garanti edilmez ve tüm değişiklikler, yeni birer rezervasyon olarak değerlendirilir.
 
Araç takip sistemleri
Araçlarımızın bir kısmı, veri koruma politikamıza uygun olarak kullanılacak takip cihazları içerebilir.
 
Şikayetler
Tüm şikayetler, İrtibat sayfamızdaki Çevrimiçi İletişim Formu aracılığıyla veya info@gozz.com.tr adresine e-posta yoluyla, kiralamanızın son gününden itibaren 30 gün içinde yazılı olarak yapılmalıdır. Bildirdiğiniz tüm hususları çözmeye çalışsak da, bu dönemden sonra bildireceğiniz şikayetler dikkate alınmayabilir. Eğer soruşturma sürecinde herhangi bir noktada iletişimi 30 günden fazla bir süre için keserseniz, söz konusu dosya sonlandırılmış sayılacak ve başka bir işlem yapılmayacaktır. 
 
GDPR
Gozz hizmetlerini kullanırken gizlilik ve veri koruma ile ilgili tüm bilgiler, www.gozz.com.tr web sitemizde bulunan gizlilik politikamızda yer almaktadır.
 
İptal Koşulları
Rezervasyon iptaliniz için kira başlangıç zamanınızdan 24 saat öncesine Gozz web sitesi üzerinden kadar iptal gerçekleştirebilirsiniz, telefon ile gelen iptaller kabul edilmemektedir. (info@gozz.com.tr' ye mail atılmalıdır.)
 
Rezervasyon İptal Ücreti
Ön ödemeli rezervasyonlarda rezervasyon iptal ücretinin minimum kıstası 100 TL’ dir. ( Check out gününe 10 gün dahi kalmış olsa ödediğiniz ücretten 100 TL mutlak koşulda kesilecektir. )
Rezervasyon iptallerine ücret kesintileri aşağıda belirtilen kriterlere göre yapılır
Check out gününe 7 gün ve üzeri gün kaldığında 100 TL kesilir.
Check out gününe 3 ile 6 gün kaldığında ödediğiniz ücretin % 50’ si iade edilir.
Check out gününe 2 gün kaldığında ödediğiniz ücretin % 25’ i iade edilir.
Check out gününde ya da 1 gün kaldığında ödediğiniz ücreti geri alamazsınız, geri ödemeniz bulunmamaktadır.
Ön ödemeli rezervasyonun ücreti eğer 100TL’ den az bir bedel ise ödeme alamazsınız


Takvim günü değil 24 saatlik periyotlar baz alınır.


Genel Koşullar
Tüm rezervasyonlar şart ve koşullarımıza tabidir. 
Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ., yerel olarak imzalanmış ve kabul edilmiş belgeler üzerinden talep edilen ücretlerden sorumlu tutulamaz.
Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ., alkol veya uyuşturucu etkisi altında kullanılması, aracın arazide kullanılması, ya da gereken özen ve dikkatten yoksun olarak kullanılması sonucu itibarı ile sebep olacağı kasıtlı hasarlardan sorumlu tutulamaz. Müşteri, bu iddialarla ilgili sorumluluğu kabul edecektir. Bu liste münhasır değildir.
 
Kapsamlı bir güvence satın alındığında, bu müşteriye aracı sürme yetkisi vermek adınadır ve kaza anında araca gelebilecek hasarları kapsamaktadır. Müşterinin kazada ihmalkarlığının tespit edilmesi halinde, Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ. ve ofisleri, oluşan tüm kayıpların tazmin edilmesi için müşteriye dava açma hakkını saklı tutar.
 
Gozz'a gelen çağrılar kaydedilebilir.
 
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME VE MUVAFAKAT FORMU

Kiralayan, kişisel veriler hususunda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri uyarınca işbu sözleşmeyle elde ettiği kişisel verileri yasaya uygun şekilde ve/veya meşru amaçla işler, muhafaza eder ve mevzuata ve şirket tarafından tanzim edilmiş Politikaya uyumlu bir şekilde meşru amaçlar gözetilerek imha eder ve/veya alenileştirir. KİRALAYAN’ ın araç, marka, model, plaka, KİRACI, kullanıcı, ek sürücü, kredi kartı vs. gibi bilgileri hizmet aldığı 3. Kişi ve kuruluşlarla sözleşme ve kanuna uygun şekilde paylaşması gizliliğin ihlali olarak değerlendirilemez. KİRACI yahut iade/teslim formunda imzası olan, KİRALAYAN’ ın bu yetkisini peşinen kabul eder. Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca alınacak açık rıza/onay formu Kira sözleşmesinin ayrılmaz parçasıdır. Firmamızın kişisel verilerin korunması hakkında aldığı tedbirler ve kullandığı yöntemlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için web sitemizde yayınlanan şirket politikasını inceleyebilirsiniz.
Bilgilerimin işlenmesi noktasında Şirketinizin kusuru nedeniyle doğabilecek zararlarımı talep ve dava haklarım saklı kalmak kaydıyla, özgür iradem sonucu bu “Kişisel Verilere İlişkin Bilgilendirme” de belirtilen amaç ve nedenlerle, KVKK’ da tanımı yapılmış olan ve yukarıda da gerek içeriği gerekse toplanma yeri ve yöntemi belirtilen kişisel verilerimin Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ. ve iştirakleri arasında paylaşılmasına, KVKK’ nda tanımlanan kapsamda işlenmesine muvafakat ettiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.
 
Kiralama sözleşmemiz gereği, kiralama grubuna göre kiracılarımızın kiralama şartlarını karşılaması beklenmektedir. Alınan / aranan teminatlardan biri de teminat senedi olup, kiralayan ve kiracı arasındaki sözleşmenin, verilen sözün, mal veya hizmetin eksiksiz tamamlanacağını, taahhüdün sorunsuz yerine getirileceği ilkesine dayandırılarak iki taraf arasında şartlı – bedelli olarak araç teslimi esnasında imzalanmaktadır. Sözleşmeniz çerçevesinde olası zararı temin etmek tazmin edebilmek adına karşılıklı menfaat ilkesine göre hazırlanmış bir güvence belgesidir, aracınız teslim edildikten sonra senedi son bulmaktadır.
 
İşbu şart ve koşullar Kasım 2020 'de eklenmiştir ve herhangi bir zamanda değiştirilebilirler.


AYDINLATMA METNİ

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ (Müşteri İçin) 
Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ. (“Şirket) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile KVKK’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz. a. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak İstanbul Ticaret Sicili’ne 263707-5 sicil numarası ile kayıtlı, 3961315481 vergi numaralı, 19 Mayıs Mh. Gazi Berkay Sk. No:4/1 İç Kapı No:1 Şişli İstanbul adresinde mukim Gozz Araç Kiralama Hiz. LTD. ŞTİ. tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. b. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği Toplanan, isim soyisim, kimlik ve telefon numaranız, e-mail ve ikametgah adresiniz vb. kişisel verileriniz, - Kimliğinizin teyit edilmesi, - Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, - Yeni ve ikinci el araç satışlarının yapılabilmesi, - Ürün ve/veya hizmetlerin satış, pazarlama, satış sonrası süreçlerinin planlanması ve icrası, - Söz konusu ürün ve hizmetlerin içerikleri konusunda bilgilendirme yapılması, - Hizmetlerimize erişiminizde finansal yeterlilik ön değerlendirmesi yapılabilmesi için kredi notunuz vb. bilgileriniz ve finansal özgeçmişinize ilişkin verilerin işlenmesi, (Findeks) - Sigorta, Finansman hizmetlerinin temini, - Araç koruma hizmetlerinin sağlanması, - Lisansiye ve bayilik sözleşmelerinin gereklerinin yerine getirilmesi, - Mail order ve virman talimatı da dahil olmak üzere tahsilat işlemlerinin gerçekleştirilmesi, - Saatlik, günlük ve aylık araç kiralama hizmetlerinde, müşterilerimize; indirim, hediye çeki, ürün-hizmet tanıtımı, bilgilendirme, kişiye özel reklam, kampanya ve diğer faydaların sunulması, sadakat programları çerçevesinde ticari elektronik iletilerin gönderilmesi, anket ve tele-satış uygulamaları, istatistiki analizler vasıtasıyla çeşitli avantajlar sağlanması, - Tramer sorgulaması, finansal özgeçmiş sorgulaması, teklif verme gibi sözleşmenin ifası ve işin gereği bakımından gerekli işlemlerin yapılması, - Hasar yönetimi gibi satış sonrası hizmetler yerine getirilebilmesi, - Yasal mevzuata uygun şekilde ayrıca onay alınmak suretiyle ticari elektronik ileti gönderilebilmesi, - Yarışma, etkinlik ve diğer organizasyonların yürütülmesi, - Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, - Hizmet kalitesini geliştirici çalışamalar yapılması ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunulması, - Sunulan hizmetler karşılığı faturaların tanzimi, - Hizmetlerimize yönelik her türlü soru ve şikayetinize cevap verebilme, - Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini, - Şirketimizin ve Şirketimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, - Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, - Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetiminin sağlanması, - Lojistik faaliyetlerinin planlanması, - İtibar araştırma süreçlerinin yürütülmesi, etik değerlere ve hukuka uyum ve hukuki iş ve prosedürlerin yürütülmesi, - Kanunun emredici hükmü gereği Emniyet gibi kamu kurumlarıyla araç kiralama bilgilerinin paylaşılması, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi, - İlgili iş ortaklarımız ve sair üçüncü kişilerle sizlere sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ilgili finansal mutabakat sağlanması, - Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi amaçlarıyla ticari faaliyetlerimizi yürütülmesi çerçevesinde işlenecektir. Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgiye; www.gozz.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yukarıda belirtilen amaçlar haricinde kişisel verileriniz, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile sayılan kanunlara ilişkin ikinci mevzuat hükümleri, Vergi mevzuatından doğan yükümlülükler, denetleyici ve düzenleyici kurum ve kuruluşların düzenlemeleri ile diğer yetkili kamu otoritelerinin zorunlu kıldığı haller ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup Gozz’ a ait fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir. KVKK m. 5. ve 6. kapsamında kişisel verilerin açık rıza alınmadan işlenebileceği belirtilen istisnalar dışındaki her türlü işlem ve talepte tarafınızdan ayrıca açık rıza alınacağını bildirmek isteriz. c. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini; Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini; Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, araç satış/Kiralama ve satış sonrası hizmetlerin sürdürülebilirliği amaçlarıyla; iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, Gozz markamıza, Gozz' un altyapı sağlayıcılarına, hizmet alınan ve sağlanan üçüncü kişilere, Gozz, bayii ve franchiselarına, sigorta şirketlerine, finansman şirketlerine hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine, ticari faaliyetlerimizi yürütmek ve yasal güvenlik çerçevesinde KVKK’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde www.gozz.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecektir. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından internet sitesi, mobil uygulamalar, çağrı merkezi ve fiziki kanallar gibi farklı kanallarda icra edilen teknik ve süreçsel yöntemlerle; bu kanalları kullanarak sizlere araç satış/kiralama ve satış sonrası hizmetleri başta olmak üzere, ticari hizmetlerimizi sunmak ve bu çerçevede ticari faaliyetlerimizi yürütmek noktasında uygulama imkanı bulan ilgili mevzuat, sözleşme, talep, ticari teamül ve dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda toplanmaktadır. Söz konusu kişisel veriler, KVKK’nun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydı ile, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. d) Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi bize iletmeniz durumunda, Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri, Şirketimizden; • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. e) Kişisel Veri Sahibi Başvuru Usulü Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. KVKK kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre “www.gozz.com.tr” web adresindeki “Veri Sahibi Başvuru Formu” nu doldurarak; - 19 Mayıs Mh. Gazi Berkay Sk. No:4/1 İç Kapı No:1 Şişli İstanbul adresine bizzat teslim etme sureti ile, - Noter kanalı ile, - info@gozz.com.tr adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, - veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla iletebileceğiniz gibi işbu taleplerinizi Kişisel Verilerin Korunması Kurulunun belirlediği diğer yöntemleri kullanmak sureti ile de Şirketimize iletmeniz mümkündür. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi KVKK’un 11. maddesinde belirtilen hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek bizlere iletmeniz takdirde talebinize ilişkin başvurunuzun en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde cevaplandırılması sağlanacaktır. Bu amaçlarla yaptığınız başvurunun ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından çıkarılan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile belirlenen ücreti ödemeniz söz konusu olacaktır. Başvurunuza yazılı cevap verilmesi halinde ilk 10 (on) sayfaya kadar ücret alınmayacak, 10 (on) sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 TL işlem ücreti alınacaktır. Başvurunuza verilecek cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise, kayıt ortamının maliyeti kadar ücret tarafınıza yansıtılacaktır. 
                                                         
                                                                                                                                                                    GOZZ ARAÇ KİRALAMA HİZ. LTD. ŞTİ.

© 2022 gozz.com.tr

Sitemizin kullanışını iyileştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Devam etmekle çerez kullanımını onaylamaktasınız.

X